Un adult are ….

marți, 15 martie 2011

… mai puţine oase în organism decât un copil. Ne începem viaţa cu 350 de oase dar, pentru că anumite oase se „unesc” în timpul creşterii, la maturitate mai avem doar 206.  

… oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de mărimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decât poate suporta betonul.

…. când doarme, un om creşte în medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineaţa să revină la înălţimea iniţială. Motivul este simplu… forţa gravitaţională care acţionează asupra cartilagiilor.

…. unghiile de la degetele mâinilor cresc, în medie, de şase ori mai repede decât cele ale picioarelor.

…. fiecare centimetru pătrat de piele conţine cel puţin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.

…. fiecare centimetru pătrat din pielea ta conţine 6 metri de vase de sânge, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare şi 3 milioane de celule.

…. orice persoană pierde, în medie, 100 de fire de păr pe zi şi peste 10 miliarde de particule de piele moartă.

Aproximativ 50.000 de celule din corpul tău au murit şi au fost înlocuite chiar în timp ce citeşti acest articol. Scheletul tău este unul nou la fiecare trei luni şi ai o piele noua in fiecare lună.

la acest articol nu sunt acceptate comentarii

Mediu intern si extern…

duminică, 7 noiembrie 2010

….. organismului, „bombardeaza”  creierul uman cu aproximativ 1011 biti/sec informatii, imposibil de prelucrat fara o filtrare si selectia severa a acestor informatii, proces realizat constant de catre analizatori si SNC.

la acest articol nu sunt acceptate comentarii

Semnalul produs de un sarut

duminică, 7 noiembrie 2010

…  se transmite la nivelul Sistemului Nervos Central cu 225 km/ora (62.5 m/secunda) in timp ce semnalul pentru sensibilitatea dureroasa „circula” cu doar 3 km/ora (0.83 m/secunda) – Harkners, 1995

la acest articol nu sunt acceptate comentarii

Gimnastica in India!

miercuri, 25 august 2010
la acest articol nu sunt acceptate comentarii

… studii recente…

marți, 22 iunie 2010

.. sustin că „uzura” datorata sportului de performanta se poate asocia cu ideea ca organismul uman este conditionat sa „functioneze” o durata determinata, ca avem un numar relativ fix de contractii ale cordului, un anumit numar de miscari intr-o articulatie… cu alte cuvinte, functiile biologice au o anumita durata de viata!

la acest articol nu sunt acceptate comentarii

începutul paginii începutul paginii