Cupa Continentala la Atletism

vineri, 10 septembrie 2010

Inceputul lunii Septembrie 2010 (Split, Croaţia) este perioada in care a avut loc prima editie a Cupei Continentale la Atletism, competitie ce a inlocuit Cupa Mondiala (10 editii desfasurate intre 1977 si 2006) si la care atletii nu participa decat la anumite probe. Clasamentul final este cel pe echipe continentale, anul acesta Europa fiind cea care a obtinut cel mai mare număr de puncte.

In cele doua zile ale competitiei, atletii care au reprezentat Europa (printre care si 2 romani: Nicoleta Grasu si Oprea MArian) au acumulat un total de 429 de puncte, devansand atletii din Statele Unite ale Americii (419,5 puncte), Africa (292 puncte) şi Asia/Pacific (286,5 puncte). 

Marian Oprea a contribuit la succesul echipei Europei prin ocuparea primului loc la proba de  triplusalt (17.29m), iar Nicoleta Grasu s-a clasat pe locul şase, cu performanţa de 59.69 m, la aruncarea discului.

Dan Iulian Alexe

Cupa Continentala a avut un buget de premiere de 2,5 milioane de dolari, câştigătorii probelor, ca si romanul Marian Oprea, intrând în posesia unui cec de 30.000 de dolari.

Comentariile sunt închise momentan, dar poţi crea un link pe site-ul tău.

începutul paginii începutul paginii