Nadia Comaneci….

miercuri, 25 martie 2009

sports-illustrated-1976.jpg… a intrat in Cartea Recordurilor . Prezentam in continuare articolul scris de catre Madalina Mitan pe www.ziare.com, 19 iulie 2007: World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anuntat, miercuri, cu ocazia implinirii a 31 de ani de la prima nota de zece obtinuta de Nadia Comaneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, ca a omologat recordul stabilit de fosta gimnasta: sapte note de zece la o singura editie a JO. World Records Academy a anuntat, pe site-ul oficial, ca ii va trimite Nadiei Comaneci un certificat special, sigilat cu aur, care sa ateste acest record mondial, numele fostei gimnaste romane urmand sa ramana pentru totdeauna mentionat in Cartea Recordurilor Mondiale. De asemenea, ziua de 18 iulie este declarata Ziua Recordurilor Mondiale, „pentru a aminti de una dintre cele mai frumoase evolutii din istoria olimpica”. „Cu un total de sapte note de zece la Jocurile Olimpice din Montreal (1976), legenda olimpica Nadia Comaneci a stabilit un record mondial pentru cele mai multe note de zece obtinute la o singura editie a Jocurilor Olimpice. Ea a furat inimile tuturor, devenind prima gimnasta din lume care a aflat cum este sa fii perfecta.
Inainte de 1976, niciun barbat si nicio femeie nu a reusit sa obtina nota zece la un eveniment olimpic. Si atunci a aparut Nadia Comaneci, o romanca de numai 14 ani care a uimit juriul de la Montreal pana intr-atat incat a fost nevoit sa-i dea nota zece”, scrie sursa citata.
Nadia Comaneci a castigat, la Montreal, trei medalii de aur: la individual compus, la paralele si la barna, o medalie de argint cu echipa Romaniei si o medalie de bronz la sol.

Comentariile sunt închise momentan, dar poţi crea un link pe site-ul tău.

începutul paginii începutul paginii